Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dünya

Nils Fırtınası Fransa’yı Vurdu: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, Binlerce Hane Elektriksiz Kaldı

Fransa’da yaklaşık bir haftadır etkili olan Nils Fırtınası sonucunda 3 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi kayboldu. Ülkede binlerce hane elektriksiz kaldı ve su baskınları yaşandı.

Fransa, yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren Nils Fırtınası’nın olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Bu süre zarfında meydana gelen olaylar sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Nils Fırtınası’nın etkileri 10 Şubat’tan itibaren hissedilmeye başlandı. Bu süreçte yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi hala kayıp.

14 Şubat’ta fırtınanın en yoğun şekilde hissedildiği Gironde ve Landes vilayetlerinde, sel nedeniyle elektrik kesintisi yaşayan iki kişi, jeneratörlerinden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti.

Dordogne’da ise 15 Şubat’ta meydana gelen bir trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.

3 Bin Hane Elektriksiz, 2 Bin Ev Su Baskınından Etkilendi

Şiddetli yağışların etkili olduğu Maine-et-Loire bölgesinde, dün teknesi alabora olan bir kişiye henüz ulaşılamadı.

Lot-et-Garonne vilayetinde 3 bin hane elektrik kesintisi yaşarken, Charente-Maritime’a bağlı Saintes kentinde 2 bin ev su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı.

Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France, bugün için ülkenin batısındaki 4 vilayette alarm seviyesinin kırmızı, 9 vilayette ise turuncu olduğunu bildirdi.

Nils Fırtınası nedeniyle ülke genelinde bazı vilayetlerde yollar zarar gördü ve birçok ev ile iş yerinde su baskınları yaşandı.

Click to comment

Ekonomi

Mazot ve gübre desteği 2026’da ne kadar oldu? Dekar başına 310 TL ödeme detayı, Ziraat Bankası ödeme takvimi, e-Devlet ÇKS sorgulama ekranı

Ekonomi

e-Devlet emekliye nakit destek başvurusu başladı mı? Kimler alabilir, gelir şartı nedir, başvuru ekranı ve ödeme detayları.

Gündem

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda standart altının kilogram fiyatı, yüzde 0,6 artışla 7 milyon 320 bin liraya ulaştı.

Ekonomi

Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 2000 sonrası girişliler için erken emeklilik iddiaları, uzman yorumları ve Meclis beklentileri. Son dakika kademeli emeklilik