Rusya, ABD ve Ukrayna arasında süregelen krizin çözümüne yönelik olarak İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen üçlü görüşmelerin üçüncüsü yarın devam edecek.
Cenevre’deki bir otelde yerel saatle 14.00’te başlayan görüşmeler, toplamda 4 saatten fazla sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu görüşmeler, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 4. yıl dönümüne yaklaşırken büyük bir önem taşıyor.
Görüşmelerin yarınki oturumunda, Rus heyetine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy başkanlık ederken, Ukrayna heyetini ise Umerov temsil ediyor. Ayrıca, ABD’den de Başkan Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın danışmanı Jared Kushner bu önemli müzakerelerde yer alıyor.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmelere dair yaptığı açıklamada, “Bu sefer, toprak sorunları ve diğer önemli konular dahil olmak üzere daha geniş bir yelpazede meseleler istişare edilecek. Bu konular, taleplerimizle doğrudan ilgilidir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, müttefik ülkeleri Rusya’ya karşı baskıyı artırmaya çağırdı. Bu durum, müzakerelerin gidişatını etkileyebilir.
Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki üçlü müzakerelerin ilk ve ikinci turları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de 23-24 Ocak ve 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilmişti.


















