Reuters/Ipsos tarafından yapılan anket, ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonominin güçlü olduğu yönündeki açıklamalarının toplumda geniş destek bulmadığını gösterdi. Ankete katılanların yüzde 68’i, ABD ekonomisinin ‘patlama yaşadığı’ şeklindeki ifadeye katılmadıklarını belirtti. Cumhuriyetçi seçmenler arasında da farklı görüşler dikkat çekti: Cumhuriyetçilerin yüzde 56’sı ekonominin güçlü olduğunu düşünürken, yüzde 43’lük kesim aynı fikirde değil.
Kasım ayında gerçekleşecek ara seçimler öncesinde, Cumhuriyetçi Parti Temsilciler Meclisi ve Senato’daki çoğunluğunu korumayı hedefliyor. Ancak, ekonomik durumun seçmenler üzerindeki etkisinin seçim sonuçlarını belirleyebileceği ifade ediliyor.
Ankette, Amerikalıların en büyük ekonomik kaygısı olarak hayat pahalılığı öne çıktı. Katılımcıların yalnızca yüzde 16’sı ülkede enflasyonun neredeyse sona erdiği görüşünü paylaştı; çoğunluk ise fiyatlar üzerindeki baskının devam ettiğini düşünüyor. Ayrıca, ankete katılanların önemli bir kısmı kredi kartı faizlerinin sınırlandırılması ve konut piyasasına yönelik düzenlemeler gibi Beyaz Saray politikaları hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Tarife artışlarına ilişkin ise, yaşam maliyetlerini daha da artırabileceği endişesi öne çıktı.



















