Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Çin’in nükleer deneme yaptığına dair iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Peskov, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Peskov, Rusya, ABD ve Ukrayna arasında yaşanan krizle ilgili olarak İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen üçlü görüşmelere de değindi. Müzakere süreçlerinin detaylarını paylaşmanın erken olduğunu belirten Peskov, “İstişare edilen konuları konuşmak yanlış. Müzakerelerin ara sonuçlarını değerlendirmek için henüz çok erken. Putin’e doğrudan bilgi aktarılıyor” dedi.
Peskov, Rusya’nın Küba’ya yakıt desteği sağlaması durumunda Moskova ve Washington arasındaki ilişkilerin olumsuz etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki bir soruya ise, bu konuların birbirleriyle bağlantılı olmadığını ifade ederek yanıt verdi.
Küba ve İran Üzerine Açıklamalar
Peskov, Rusya’nın Küba’nın abluka altına alınmasına karşı çıktığını belirterek, “Küba ile olan ilişkilerimize büyük değer veriyoruz ve bu ilişkileri geliştirmeyi arzuluyoruz. Kübalı dostlarımıza zor zamanlarında destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca, İran’dan zenginleştirilmiş uranyum alma konusunda hazır olduklarını belirten Peskov, ABD ile İran arasındaki müzakerelerin sürdüğünü dile getirerek, “Bu nedenle müzakerelerin sonuçlarını tahmin etmek doğru değil” ifadelerini kullandı.
Peskov, Rusya ve Çin’in nükleer deneme yaptığına dair iddialara ilişkin, “Nükleer denemelerin yapıldığına dair bazı söylemler var. Ancak hem Rusya hem de Çin nükleer deneme yapmamıştır” şeklinde konuştu.


















