İçişleri Bakanlığı'ndan Sarı Alarm: Şiddetli Sel, Dolu ve Fırtına Kapıda!

İçişleri Bakanlığı, Marmara ve Batı Karadeniz’deki bazı iller için sarı kodlu uyarı yaparak sel, dolu ve fırtınaya karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. İstanbul ve çevresinde ise yeni haftada yağışlı ve serin bir hava bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan Sarı Alarm: Şiddetli Sel, Dolu ve Fırtına Kapıda!

İçişleri Bakanlığı, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük ile Kastamonu’nun batı kesimleri ve Ankara’nın kuzeybatı ilçelerine yarın için "sarı" uyarı yaptı.


Bakanlık, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan güncel verilere dayanarak, riskli bölgeleri gösteren "sarı" uyarılı Türkiye haritasını sosyal medya hesabından paylaştı.


Yapılan açıklamada, yarın kuzeybatı bölgelerde beklenen yağışların söz konusu şehir ve ilçelerde yerel olarak kuvvetli şekilde görüleceği vurgulandı.


Vatandaşların ani sel, su baskını, lokal dolu, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları istendi.


İstanbul’da güneşli günler beklenmiyor


Güneşe hasret kalacağız... AKOM açıkladı: İstanbul


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), önümüzdeki haftaya ilişkin hava durumu tahmin raporunu duyurdu.


AKOM’un açıklamasına göre, İstanbul’da sıcaklıkların hafta boyunca 12 ila 16 derece arasında seyretmesi öngörülürken, kent genelinde yağışların hafta boyunca etkili olması bekleniyor.


Yeni haftada İstanbul’da havanın sürekli çok bulutlu ve yağışlı olacağı öngörülüyor.


AKOM’un haftalık hava tahmini şu şekilde:


30 Mart Pazartesi: Yoğun bulutlu, sağanak yağışlı

31 Mart Salı: Çok bulutlu, yerel yağışlı

1 Nisan Çarşamba: Çok bulutlu, zaman zaman yağmurlu

2 Nisan Perşembe: Çok bulutlu, sağanak yağışlı

3 Nisan Cuma: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

4 Nisan Cumartesi: Çok bulutlu, sağanak yağışlı


Image