Emmy ödüllü ‘Tehran’ dizisinin yapımcısı olan Dana Eden, Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir otelde yaşamını yitirdi. 52 yaşındaki yapımcının ölüm haberi, İsrail devlet televizyonu KAN tarafından duyuruldu.
Yunan polisinin olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Eden’in ölümünde olası bir cinayet ihtimalinin araştırıldığı bildirildi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, Eden’in oteldeki odasında boyun ve ellerinde şüpheli morluklar tespit edildi.
Yetkililer, ölüm nedeninin netleşmesi için otopsi yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.
“Siyasi Nedenler Hakkında İddialar Asılsızdır”
Eden’in yapım şirketi Dana and Shula Productions, yaptığı açıklamada, “Ölümün suç ya da siyasi nedenlerle gerçekleştiğine dair ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır” ifadelerine yer verdi. Ayrıca, medyaya ve kamuoyuna, doğrulanmamış bilgilerin yayılmaması için dikkatli olmaları yönünde bir çağrı yapıldı.
Açıklamada, Eden’in ailesi, arkadaşları ve meslektaşları için zor bir süreçten geçildiği belirtilerek, mahremiyetlerine saygı gösterilmesi gerektiği vurgulandı.


















