İngiltere Kralı Charles’ın kardeşi olan eski prens Andrew Mountbatten-Windsor’un gözaltı sonrası çekilen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran fotoğrafı, Paris’teki Louvre Müzesi’nde aktivistler tarafından sergilendi.
İngiliz siyasi kampanya grubu Everyone Hates Elon üyeleri, Andrew’un Norfolk’taki polis merkezinden çıkarken çekilmiş fotoğrafını çerçeveleyip pazar günü müzenin bir duvarına astı.
Fotoğrafta Mountbatten-Windsor, 19 Şubat’ta kamu görevini kötüye kullanma şüphesiyle gözaltına alındıktan birkaç saat sonra, bir Range Rover’ın arka koltuğunda bitkin halde görülüyor.
Fotoğraf Louvre çalışanları tarafından yaklaşık 15 dakika sonra kaldırıldı.
22 Şubat Pazar günü asılan görselin altına “He’s Sweating Now” (Artık Terliyor) yazısı eklendi. Bu ifade, Mountbatten-Windsor’ın daha önce verdiği bir röportajda, terleyemediğini iddia etmesine gönderme yapıyor.
Geçtiğimiz yıl intihar eden Virginia Giuffre, reşit olmadığı dönemde Mountbatten-Windsor’ın kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini öne sürmüştü. Mountbatten-Windsor ise Giuffre’nin “onu gece kulübünde terlerken gördüğü” iddiasını, “terleyemediğini” söyleyerek reddetmişti.
“Louvre’a Asın, Dediler; Biz de Astık”
Mountbatten-Windsor, 11 saat boyunca polis gözetiminde kaldı. Bu olay, 1647’de Kral I. Charles’ın tutuklanmasından bu yana Britanya kraliyet ailesinden üst düzey bir ismin ilk kez gözaltına alınması olarak tarihe geçti.
Everyone Hates Elon grubu üyeleri, fotoğrafı Louvre’a astıkları anları gösteren bir videoyu Instagram’da “Louvre’a asın, dediler; biz de astık” notuyla paylaştı.
Grup Reuters’a yaptığı açıklamada, “Bu ikonik tutuklanma fotoğrafını Louvre’a asarak eski Prens Andrew’a dünyanın onu nasıl hatırlayacağını göstermek istedik. Umarız bu sadece başlangıçtır. Epstein’den sağ kurtulan herkes için adalet.” ifadelerini kullandı.



















