ABD’nin kuzeydoğu kıyılarında yeni bir kar fırtınasının yaklaşması nedeniyle, bölgedeki birçok eyalet acil durum ilan etti. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), beklenen kar fırtınasının önceki tahminlerden daha şiddetli olabileceği uyarısında bulundu.
NWS, şiddetli rüzgarlarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışının, New York başta olmak üzere New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde hayatı olumsuz etkileyebileceğini açıkladı. Ayrıca Maryland ve Delaware gibi başkente yakın eyaletlerin de olumsuz hava koşullarından etkileneceği belirtildi. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 30 ile 61 santimetre arasında değişebileceği kaydedildi.
Yetkililer, New York ve New Jersey’nin bazı kesimlerinde sel riski bulunduğunun altını çizdi. Kar yağışının en yoğun bu gece yaşanması beklenirken, bazı bölgelerde saatte 5 santimetreye kadar yağış öngörülüyor. Rüzgarın saatte 80 kilometreye ulaşabileceği ve görüş mesafesinin sıfıra inebileceği ifade edildi. Bu nedenle, seyahat edenler için ciddi kaza riskleri olduğu uyarısı yapıldı. Ayrıca fırtına nedeniyle ağaçların elektrik tellerine devrilmesi sonucu elektrik kesintileri yaşanabileceği belirtildi.
New York’ta Kar Kalınlığı 71 Santimetreyi Bulabilir
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “On yıldır böyle bir fırtına görmedik. Şehrin bazı bölgelerinde kar kalınlığı 71 santimetreye ulaşabilir. Lütfen mümkünse evde kalın ve yardıma ihtiyacı olanları 311 numarasından bildirin.” ifadelerini kullandı. Mamdani, kentteki merdivenli sokaklarda yaşanabilecek kazaları önlemek için tuzlama çalışmalarının başlatıldığını ve bizzat bu çalışmalara katıldığını belirtti. Ayrıca, şehrin denize kıyısı olan bölgelerinde sel ve su baskını riskine dikkat çekti.
Birçok Eyalette Acil Durum İlan Edildi
Kar yağışı ve fırtına nedeniyle New York genelinde acil durum ilan edilirken, eğitim kurumlarında da bir gün ara verildi. New York dışında New Jersey, Delaware, Rhode Island, Connecticut ve Massachusetts eyaletlerinde de acil durum ilan edildiği duyuruldu. Uzmanlar, kar ve şiddetli rüzgarların uzun süreli elektrik kesintilerine yol açabileceği uyarısında bulundu.



















